ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
-------
بخشی از متن:
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : PowerPoint (..pptx) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 13 صفحه
قسمتی از متن PowerPoint (..pptx) :
موضوع: اثرشوری خاک برجذب املاح چکیدهمدیریت نامناسب زراعی و استفاده طولانی مدت از ادوات کشاورزی سنگین سبب ایجاد لایه های متراکم در خاک می گردد، از طرف دیگر شوری خاک و آب افزون بر کاهش عملکرد گیاهان، اثرات نامطلوب زیادی بر تحمل گیاهان به تنشهای مختلف می گذارد. اثر شوری و تراکم خاک بر جذب نیتروژن، فسفر و پتاسیم توسط گندم نتایج نشان داد تراکم خاک تاثیر معنی داری بر مقدار نیتروژن، فسفر و پتاسیم در دانه گندم (احتمال یک درصد ) داشته است، به طوری که با افزایش تراکم خاک توانایی جذب نیتروژن، فسفر و پتاسیم توسط دانه گندم کاهش یافته است . شوری خاک برمقدار نیتروژن، فسفر و پتاسیم دانه تاثیر معنی داری (به ترتیب در سطح احتمال پنج درصد، سه درصد و یک درصد) گذاشته است، به طوری که در تیمارهای شور مقدار نیتروژن، فسفر و پتاسیم دانه نسبت به تیمارهای غیرشورکاهش یافته است . همچنین اثر متقابل معنی داری بین تیمارهای تراکم و شوری بر مقدار نیتروژن و پتاسیم د انه (درسطح یک درصد ) وجود داشت و با افزایش تراکم در شرایط شور مقدار این عناصر به شدت کاهش یافته است. به طور کلی شوری از سه راه کاهشپتانسیل اسمزی، ایجاد سمیت ویژه یونی و بهم زدن تعادلتغذیه ای، رشد و عملکرد گیاه را محدود می کند . نخستینتاثیر شوری بر گیاه مربوط به کل املاح محلول در خاکاست که کاهش پتانسیل اسمزی را به دنبال دارد . با کاهشپتانسیل اسمزی، انرژی آزاد آب کاهش یافته و گیاه برایبدست آوردن مقدار مشخصی آب باید انرژی بیشتریصرف کند، بنابراین بخشی از انرژی که خود گیاه برایرشد و نمو به آن نیاز دارد، صرف بدست آوردن آب شدهو بدین ترتیب رشد عمومی آن کاهش می یابد