پادشاه سئو| دانلود پاورپوینت, مقاله, تحقیق, جزوه,قالب و افزونه وردپرس

پادشاه سئو| دانلود پاورپوینت, مقاله, تحقیق, جزوه,قالب و افزونه وردپرس

دانلود پاورپوینت , مقاله, تحقیق, مبانی وپیشینه تحقیق, جزوه, طرح درس دروس دبستان, خلاصه کتاب , نمونه سوالات کارشناسی و ارشد ,قالب و افزونه وردپرس
پادشاه سئو| دانلود پاورپوینت, مقاله, تحقیق, جزوه,قالب و افزونه وردپرس

پادشاه سئو| دانلود پاورپوینت, مقاله, تحقیق, جزوه,قالب و افزونه وردپرس

دانلود پاورپوینت , مقاله, تحقیق, مبانی وپیشینه تحقیق, جزوه, طرح درس دروس دبستان, خلاصه کتاب , نمونه سوالات کارشناسی و ارشد ,قالب و افزونه وردپرس

دانلود دانلود مقاله در مورد شبیهسازی ماشینکاری الکتروشیمیایی (ECM)

دانلود-مقاله-در-مورد-شبیهسازی-ماشینکاری-الکتروشیمیایی-(ecm)
دانلود مقاله در مورد شبیهسازی ماشینکاری الکتروشیمیایی (ECM)
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 7
حجم فایل: 284 کیلوبایت
قیمت: 6000 تومان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 7 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏چهاردهمین ‏کنفرانس سالا‏نه (‏بین المللی‏)‏ مهندسی مکانیک- اردیبهشت ‏1385- ‏ دانشگاه ‏صنعتی اصفهان
‏چهاردهمین ‏کنفرانس سالا‏نه (‏بین المللی‏)‏ مهندسی مکانیک- اردیبهشت‏ 1385- ‏ دانشگاه ‏صنعتی اصفهان
‏ ‏شبیه‌‏سازی ماشینکاری الکتروشیمی‏ای‏ی (ECM)
‏چکیده
‏در ‏این ‏پژوهش به مدلسازی روند ‏ماشینکاری الکتروشیمیایی (Electro Chemical Machining)‏،‏ که یکی از روشهای غیر سنتی و جدید ماشینکاری می‏‌‏باشد، پرداخته می‏‌‏شود.‏ ‏هدف از شبیه‏‌‏سازی این فرآیند کاهش هزینه‏‌‏های مربوط به مدلسازی و ساخت قالب‏‌‏های ماشینکاری، زمان و غیره می‏‌‏باشد. در این راستا، با بکارگیری رویکرد قدرتمند گسسته‏‌‏سازی با روش اجزاء محدود، مدلسازی انجام گرفته و معادلات حاکم بر فرآیند حل ‏‌‏شده و فرسایش در هر گام زمانی برآورد می‏‌‏گردد. دستاوردها نشان از توانایی بسیار بالای این رویکرد در بازآفرینی رایانه‏‌‏ای این فرآیند دارد. دستاوردها، با ماشینکاری رایانه‏‌‏ای پره توربین نشان داده شده است.
‏.
‏واژه‏‌‏های کلیدی ‏: ‏ماشینکاری الکترو شیمیای- برش آندی- اجزاء محدود- ECM
‏.
‏مقدمه
‏ماشینکاری الکتروشیمیایی ‏که گاهی اوقات با نام برشکاری کاتدی نیز از آن یاد می‏‌‏شود یکی از روشهای اخیر ماشینکاری، با توانایی بالا برای استفاده، می‏‌‏باشد. پایه و اساس فرآیند جدید نمی‏‌‏باشد اما کاربرد فرآیند بعنوان یک ابزار فلزکاری بدیع می‏‌‏باشد. گسترش وسیع این فرآیند را می‏‌‏توان در راستای نیاز به ماشینکاری مواد سفت و سخت، افزایش یافتن هزینه تلاش و کوشش دستی و نیاز به پیکربندیهای ماشینکاری فرآتر از توانایی ماشینکاریهای مرسوم جستجو کرد.
‏یکی از برتریهای توانمند ECM‏ در ماشینکاری سطح‏‌‏های ‏هندسی ‏پیچیده ‏سه‏ بعدی می‏‌‏باشد، بگونه‏‌‏ای که اثر ابزار برش بر روی قطعه کار باقی نمی‏‌‏ماند. عمر زیاد ابزار کار از ویژگیهای بارز این روش می‏‌‏باشد، بطوریکه می‏‌‏توان قطعات خیلی زیادی را تنها با یک سری قالب ساخت. ماشینکاری فلزات و آلیاژها، بدون توجه مقاومت و سختی آنها، از دیگر تواناییهای قابل بیان این روش می‏‌‏باشد. هرچند این تواناییها را می‏‌‏توان مشترک با روش Electric Discharge Machining, EDM‏ یافت اما سطح ماشینکاری شده عاری از تنش و پرداخت سطح بسیار بالا (5 میکرون) جذابیتهای اضافی این روش می‏‌‏باشد، ]‏1[‏. ناگفته نماند که نرخ ماشینکاری مواد سخت با ECM‏، در مقایسه با روشهای مرسوم بیشتر است.
‏کاربردهای عملی ماشینکاری الکتروشیمیایی به تنهایی برای برداشت فلز از یک سطح بکار نمی‏‌‏رود بلکه می‏‌‏تواند برای پروفیل کردن یک قطعه نیز‏ ‏مورد استفاده قرار گیرد.‏ بیشتر، پره‏‌‏های توربین گاز و بخار با این روش ماشینکاری می‏‌‏شوند و این تلاش نیز مدل‏‌‏سازی ‏نمونه ای از این‏ قطعات را نشان می‏‌‏دهد.
‏2- فرآیند ECM
‏میشل فارادی دریافت که اگر دو الکترود در داخل مایعی رسانا قرار بگیرند و به آنها جریان مستقیم اعمال گردد روکشی از ذرات فلز آند بر روی سطح فلز کاتد بوجود خواهد آمد. این فرآیند، در صنعت، سالها بانام آبکاری انجام می
‏چهاردهمین ‏کنفرانس سالا‏نه (‏بین المللی‏)‏ مهندسی مکانیک- اردیبهشت ‏1385- ‏ دانشگاه ‏صنعتی اصفهان
‏چهاردهمین ‏کنفرانس سالا‏نه (‏بین المللی‏)‏ مهندسی مکانیک- اردیبهشت‏ 1385- ‏ دانشگاه ‏صنعتی اصفهان
‏‌‏گیرد. با تغییرات ویژه‏‌‏ای‏،‏ ECM‏ دگرگون شده آبکاری می‏‌‏باشد.‏ ‏فرآیند ECM‏ ‏از ابزار و یا الکترودی که پیشتر شکل داده شده است استفاده می‏‌‏کند. از این دیدگاه که در ماشینکاری، مواد از روی قطعه‏‌‏کار برداشته می‏‌‏شود کاتد ابزار و آند قطعه‏‌‏کار می‏‌‏باشد. همچنین الکترولیتی در فاصله کوچک تامین شده بین قطعه‏‌‏کار و ابزار پمپ می‏‌‏شود، شکل 1.
‏شکل 1- طرحواره ماشینکاری الکتروشیمیایی
‏شکل 1 اجزای پایه‏‌‏ای فرآیند را که شامل ابزار، قطعه‏‌‏کار، الکترولیت و منبع تغذیه می‏‌‏باشد، نشان می‏‌‏دهد.
ECM‏ فرآیند‏ی پویا می‏‌‏باشد بگونه‏‌‏ای ‏که در آن ابزار با نرخ ثابت به ‏سوی ‏قطعه‏‌‏کار حرکت ‏کرده و همچنین ‏مرز ‏قطعه‏‌‏کار ‏پیوسته ‏فرسایش یافته و تغییر می‏‌‏کند و این ‏روند‏ تا ‏به‏‌‏دست آمدن شکل نهایی محصول تکرار می‏‌‏گردد.
‏هنگام بازآافرینی رایانه‏‌‏ای در هر تکرار چگالی ‏جریان محاسبه ‏‌‏شده و بر اساس ‏آن مقدار فرسایش سطح‏ برآورد گشته ‏و مرز سطح تغییر ‏می‏‌‏کند‏.
‏3- ‏تئوری‏ حاکم در ‏شکل‏‌‏دهی با ECM
‏تئوری ECM‏ و حل مدلهای دو یا سه بعدی آن ‏ساده نمی‏‌‏باشد‏ ‏و تنها روشهای عددی است که می‏‌‏تواند معادلات دیفرانسیل را برای هندسه‏‌‏های پیچیده بازگشایی کرده و پاسخ آنرا بدست آورد‏ که در این شبیه سازی نیز استفاده شده ‏است‏.‏ ‏اما‏ ‏حل ‏تحلیلی و دقیق ‏بعضی ‏مدل ساده یک‏‌‏بعدی ممکن ‏می‏‌‏باشدکه ‏جهت تفهیم بهتر نحوه مدلسازی ‏در زیر به آن پرداخته می‏‌‏شود. نخست ساده سازیهایی برای ‏حل مدل یک‏‌‏بعدی ساده‏ بصورت زیر در نظر گرفته می‏‌‏شود‏:
‏1- ‏ابزار و قطعه کار دارای رسانایی بالا در قیاس با محلول الکترولیت می‏‌‏باشند و همچنین سطح ابزار و سطح کار هم پتانسیل هستند‏.
‏2- ‏ولتاژ وابس‏ت‏ه به واکنش الکتروشیمیایی در ‏الکترودها صفر است از این رو قانون اهم مستقیما بکار می‏‌‏رود.
‏3- ‏خواص سیستم یکنواخت ‏بوده ‏و به جهت بستگی ندارد‏.
‏4-‏ جریان الکترولیت تاثیر مهمی ‏‌‏بر رسانایی ویژه الکترولیت ‏ ندارد و این مقدار در عملیات ECM‏ ثابت باقی می‏‌‏ماند.
‏5-‏ کل جریان برای براده برداری بکار می‏‌‏رود.
‏در این شرایط نرخ تغییر فاصله بین ابزار و قطعه‏‌‏کار، ‏، نسبت به سطح ابزار از قانون فارادی بدست می‏‌‏آید ]‏2-‏3[‏:
‏(1)
‏که در آن ‏ وزن اتمی‏‌‏، ‏ ظرفیت یون حل شده، ‏ ثابت فارادی، ‏ چگالی فلز آند، قطعه کار، ‏ سرعت پیشروی ابزار و ‏ شدت جریان است. شدت جریان ‏ از قانون اهم به شکل زیر بدست می
‏چهاردهمین ‏کنفرانس سالا‏نه (‏بین المللی‏)‏ مهندسی مکانیک- اردیبهشت ‏1385- ‏ دانشگاه ‏صنعتی اصفهان
‏چهاردهمین ‏کنفرانس سالا‏نه (‏بین المللی‏)‏ مهندسی مکانیک- اردیبهشت‏ 1385- ‏ دانشگاه ‏صنعتی اصفهان
‏‌‏آید:
‏(2)
‏در معادله بالا ‏ رسانایی الکترولیت و ‏ اختلاف پتانسیل است. با قرار دادن ‏در‏ معادله ‏2‏، معادله ‏3‏ حاصل می‏‌‏شود:
‏(3)
‏و ‏در حل معادله فوق دو حالت عملی را می‏‌‏توان بررسی کرد که در ادامه آورده شده‏‌‏اند.
‏الف)‏ سرعت پیشروی ابزار صفر
‏پاسخ ‏برای‏ در مدت زمان ‏ بصورت زیر به‏‌‏دست می‏‌‏آید:
‏(4)
‏که در آن ‏ فاصله ماشینکاری اولیه است. همانگونه که دیده می‏‌‏شود فاصله دهنه با ریشه دوم زمان به‏‌‏صورت نامحدود زیاد می‏‌‏شود، شکل ‏2‏ (الف). این حالت اغلب در پلیسه‏‌‏گیری با ECM‏ ‏به کارمی‏‌‏رود که در آن ناهمواریهای سطح در چند ثانیه برداشته شده و نیازی به حرکت مکانیکی الکترود نیست.
‏ب)‏ سرعت پیشروی‏ ثابت
‏ابزار با سرعت ثابتی به طرف قطعه کار حرکت می‏‌‏کند. پاسخ معادله 3 به شکل بدست می‏‌‏آید:
‏(5)
‏توجه شود که فاصله دهنه‏‌‏ها به یک مقدار پایدار‏ نزدیک می‏‌‏شود.
‏(6)
‏این حالت ECM‏ که در آن فاصله تعادلی بدست می‏‌‏آید به طور گسترده در تولید مجدد شکل کاتد ابزار روی قطعه‏‌‏کار بکار می‏‌‏رود. نمایش شماتیک حل معادله 5 در شکل ‏2‏ (ب) مشاهده می‏‌‏شود.
‏شکل 2- تغ‏یی‏رات فاصله دهانه با مدت زمان ماش‏ی‏نکار‏ی‏ ‏ الف )سرعت پیشروی الکترود صفر ب) سرعت پیشروی ثابت
‏در حالت‏‌‏های دو و سه بعدی با هندسه پیچیده و مرزهای منحنی معادله 2 برقرار نمی‏‌‏باشد. این عدم برقراری به‏‌‏سبب ‏توزیع‏ غیر یکنواخت ‏پتانسیل الکتریکی در الکترولیت‏ می‏‌‏باشد.‏ ‏از این رو برای بدست آوردن میدان شدت جریان باید از رابطه زیر استفاده کرد ]‏4[‏:
‏(7)
‏که در آن پتانسیل ‏ از حل معادله لاپلاس، معادله 8، در هر نقطه از الکترولیت به‏‌‏دست می‏‌‏آید.
‏(8)
‏و در آخر قانون فارادی:
‏(9)
‏برای محاسبه سرعت پسروی آند به کار می‏‌‏رود.
‏روشهای مختلفی از جمله روش کاملا تحلیلی، روش گرافیکی- قیاسی و غیره برای حل این معادلات به کار رفته است. به علت پیچیدگی مساله شکل‏‌‏دهی در ECM‏، بکارگیری این روشهای در مسایل عملی مشکل است. بدون شک روشهای عددی کامپیوتری عملی
‏چهاردهمین ‏کنفرانس سالا‏نه (‏بین المللی‏)‏ مهندسی مکانیک- اردیبهشت ‏1385- ‏ دانشگاه ‏صنعتی اصفهان
‏چهاردهمین ‏کنفرانس سالا‏نه (‏بین المللی‏)‏ مهندسی مکانیک- اردیبهشت‏ 1385- ‏ دانشگاه ‏صنعتی اصفهان
‏‌‏تری‏ن‏ راه حلها را پیشنهاد می‏‌‏دهند و شاید بهره‏‌‏جویی هنرمندانه از آنها تا اندازه‏‌‏ای زیاد طراحی تجربی و مرسوم ابزار را به دست تاریخ پسپارد.
‏4- اجزاء محدود ECM
‏روش اجزاء محدود رویکردی توانمند برای تحلیل عددی طیف وسیعی از مسایل مهندسی می‏‌‏باشد. تحلیل تنش و تغییر شکل سازه‏‌‏های بزرگ و پیچیده، بررسی مسایل انتقال حرارت و جریان سیال و غیره پهنه‏‌‏های گسترده برای حضور اجزائ محدود می‏‌‏باشد ]‏5[‏.
‏همانگونه که پیشتر اشاره شد اغلب در مسایل دو بعدی برای بدست آوردن شدت جریان باید از روشهای عددی کمک گرفت. در این تلاش روش اجزاء محدود‏ ‏برای این منظور انتخاب شده است. و همچنین برای برپایی معادلات اجزاء محدود از ANSYS‏ کمک گرفته شده است و با رویکردی برگرفته از آنالوژی میان معادلات حرارت و مغناطیس از المان PLANE 55‏ که المانی حرارتی می‏‌‏باشد ]‏6[‏ برای مدلسازی الکترولیت استفاده شده است. در روند اجرای برنامه شدت جریان در میدان الکترولیت به‏‌‏دست آمده و با استفاده از اصل فارادی مقدار خوردگی فلز قطعه‏‌‏کار محاسبه شده سپس مرزهای قطعه کار جابجا شده و میدان هندسی الکترولیت با توجه به این جابجایی دوباره ساخته و با المان یاد شده دوباره مش‏‌‏بندی می‏‌‏شود و دوباره تحلیل تا انتها ادامه میبابد . ‏شکل 3 ابزار کار، قطعه‏‌‏کار، هندسه میدان الکترولیت و مش‏‌‏بندی الکترولیت نمونه اجرا شده را نشان می‏‌‏دهد.

‏شکل 3- مدل هندسی اولیه ساخته شده (‏بالا‏)، مش‏‌‏بندی الکترولیت (‏پایین‏)
‏شایان ذکر است که نرم‏‌‏افزار ANSYS‏ تنها برای حل معادله‏‌‏های حاکم ‏بکار گرفته شده است و برای شبیه‏‌‏سازی روند فرآیند ECM‏ برنامه‏ ‏جدا‏‌‏گانه‏‌‏ای‏ با نام ECMSIM‏ ‏نوشته شده است‏.‏ این برنامه نوشته شده شامل 14 فایل به زبان پایه برنامه Ansys‏ میباشد . جهت رویت بعضی از فایل ها و نحوه ارتباط آنها با یکدیگر و ههچنین وظیفه هریک از این فایلها‏ در این شبیه سازی‏ میتوایند به مرجع 4 مراجعه کنید.
‏در روند برنامه باید شرط تعادل پیش از شرط خاتمه گنجانده شود. به دیگر سخن، نخست قطعه‏‌‏کار باید به صورت شکل نهایی، اما بزرگتر از آن، تغییر یابد و سپس این ساختار پایا تا اندازه خواسته شده، پایان فرآیند، کوچک شود.
‏شرط تعادل و خوردگی ثابت را می‏‌‏توان با کمک شکل 4 به‏‌‏دست آورد. همانگونه که از شکل برمی
‏چهاردهمین ‏کنفرانس سالا‏نه (‏بین المللی‏)‏ مهندسی مکانیک- اردیبهشت ‏1385- ‏ دانشگاه ‏صنعتی اصفهان
‏چهاردهمین ‏کنفرانس سالا‏نه (‏بین المللی‏)‏ مهندسی مکانیک- اردیبهشت‏ 1385- ‏ دانشگاه ‏صنعتی اصفهان

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

دانلود تحقیق و پاورپوینت

فروشگاه فایل

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد