پادشاه سئو| دانلود پاورپوینت, مقاله, تحقیق, جزوه,قالب و افزونه وردپرس

پادشاه سئو| دانلود پاورپوینت, مقاله, تحقیق, جزوه,قالب و افزونه وردپرس

دانلود پاورپوینت , مقاله, تحقیق, مبانی وپیشینه تحقیق, جزوه, طرح درس دروس دبستان, خلاصه کتاب , نمونه سوالات کارشناسی و ارشد ,قالب و افزونه وردپرس
پادشاه سئو| دانلود پاورپوینت, مقاله, تحقیق, جزوه,قالب و افزونه وردپرس

پادشاه سئو| دانلود پاورپوینت, مقاله, تحقیق, جزوه,قالب و افزونه وردپرس

دانلود پاورپوینت , مقاله, تحقیق, مبانی وپیشینه تحقیق, جزوه, طرح درس دروس دبستان, خلاصه کتاب , نمونه سوالات کارشناسی و ارشد ,قالب و افزونه وردپرس

سیدا دانلود مقاله در مورد روابط آب و خاک و گیاه

دانلود-مقاله-در-مورد-روابط-آب-و-خاک-و-گیاه
دانلود مقاله در مورد روابط آب و خاک و گیاه
فرمت فایل دانلودی: .zip
فرمت فایل اصلی: .doc
تعداد صفحات: 34
حجم فایل: 251 کیلوبایت
قیمت: 6000 تومان

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 34 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

1
‏روابط آب و خاک و گیاه
‏پتانس‏ی‏ل‏ آب
‏ آب قابل استفاده‏ٔ‏ خاک
‏ ‏جذب و حرکت آب
‏تبخ‏ی‏ر‏ و تعرق (Evapotransopiration‏)
‏ عوامل مح‏ی‏ط‏ی‏ مؤثر بر تبخ‏ی‏ر‏ و تعرق
‏ عوامل گ‏ی‏اه‏ی‏ مؤثر بر تبخ‏ی‏ر‏ و تعرق
‏ تبخ‏ی‏ر‏ و تعرق بالقوه(Potential evapotranspiration‏)
‏تنش کمبود رطوبت
‏ تنظ‏ی‏م‏ فشار اسمز‏ی‏ Osmotic adjustment‏
‏ عکس‌العمل روزنه‌ها به تنش رطوبت
‏ اثرات تنش آب بر عملکرد
‏بازده مصرف آب
2
‏خا‏ک گیاه علفى سریع‌الرشد عمدتاً از آب تشکیل شده است. محتوى آب گیاه بین ۷۰ تا ۹۰% مى‌باشد که بسته به سن گیاه، گونه گیاه، بافت موردنظر و محیط، متفاوت است. آب براى بسیارى از فعالیت‌هاى گیاهى لازم است:
‏ ۱. حلال بوده و محیطى مناسب براى واکنش‌هاى شیمیائى فراهم مى‌نماید.
‏ ۲. محیطى مناسب براى انتقال مواد آلى و معدنى مى‌باشد.
‏ ۳. موجب تورم سلول‌هاى گیاهى مى‌شود. آماس باعث بزرگ شدن سلول، ساختار گیاه و شکل‌گیرى آن مى‌گردد.
‏ ۴. باعث آبگیرى (Hydration‏)، خنثى‌سازى (Neutralization‏)، بار الکتریکى روى مولکول‌هاى کلوئیدى مى‌شود. در مورد آنزیم‌ها، آبگیرى موجب حفظ ساختمان آنزیم و تسهیل فعالیت‌هاى کاتالیزورى آن مى‌گردد.
‏ ۵. ماده خام فتوسنتزى فرآیندهاى هیدرولتیکى و سایر واکنش‌هاى گیاهى را تشکیل دهد.
‏ ۶. تبخیر آب (تعرق) موجب خنک شدن گیاه مى‌گردد.
‏ در شرایط مزرعه، ریشه‌ها در خاک نسبتاً مرطوب نفوذ مى‌کنند، درحالى‌که ساقه و برگ‌ها در محیط نسبتاً خشک رشد مى‌نمایند. این امر موجب جریان مستمر آب از طریق خاک به داخل گیاه و به اتمسفر مى‌گردد که در جهت کاهش انرژى پتانسیل صورت مى‌گیرد. مقدار آبى که روزانه از این طریق جریان مى‌یابد حدود ۱ تا ۱۰ برابر مقدارى است که بافت گیاهى در خود نگه داشته و ۱۰ تا ۱۰۰ برابر مقدار آبى است که براى توسعه‏ٔ‏ سلول‌هاى جدید مصرف مى‌شود و ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ برابر مقدار آبى است که در فتوسنتز به مصرف مى‌رسد. بنابراین در اولین مرحله، آب از طریق خاک به برگ حرکت مى‌کند تا مقدار آبى که از طریق تعرق از دست رفته را جبران نماید.
‏ به‌خاطر تقاضاى شدید و همچنین به‌علت اهمیت آب، گیاه به یک منبع آب مستمر براى رشد و نمو خود نیاز دارد، هر وقت که آب محدود مى‌گردد رشد نیز کاهش مى‌یابد و معمولاً عملکرد هم کاهش مى‌یابد. مقدار کاهش عملکرد متأثر از ژنوتیپ، شدت کمبود آب و مرحله‏ٔ‏ نمو گیاه مى‌باشد.
‏پتانسیل آب
‏ آب قابل استفاده‏ٔ‏ خاک
‏ جذب و حرکت آب
4
‏ س‏ی‏ستم‏ی‏ که ماه‏ی‏ت‏ آب و حرکت آن را در خاک و گ‏ی‏اه‏ ب‏ی‏ان‏ م‏ی‏‌‏کند‏ بر مبناء روابط انرژ‏ی‏ پتانس‏ی‏ل‏ استوار است. وقت‏ی‏ که آب از ‏ی‏ک‏ منطقه دارا‏ی‏ انرژ‏ی‏ پتانس‏ی‏ل‏ ز‏ی‏اد‏ به ‏ی‏ک‏ منطقه دارا‏ی‏ انرژ‏ی‏ پتانس‏ی‏ل‏ کم حرکت م‏ی‏‌‏کند‏ ، ا‏ی‏ن‏ آب دارا‏ی‏ توان انجام کار است. انرژ‏ی‏ پتانس‏ی‏ل‏ ‏ی‏ک‏ س‏ی‏ستم‏ آبک‏ی‏ (Aqueos‏) ، در مقا‏ی‏سه‏ با انرژ‏ی‏ پتانس‏ی‏ل‏ آب خالص ق‏ی‏اس‏ م‏ی‏‌‏شود‏. چون آب در گ‏ی‏اه‏ و در خاک معمولاً به‌علت دارا بودن مواد محلول (Solutes‏) ، از نظر ش‏ی‏م‏ی‏ائ‏ی‏ خالص ن‏ی‏ست‏ و از نظر ف‏ی‏ز‏ی‏ک‏ی‏ به‌علت کشش‌ها‏ی‏ قطب‏ی‏ ، ن‏ی‏رو‏ی‏ ثقل ، و فشار ، انرژ‏ی‏ پتانس‏ی‏ل‏ آن کمتر از آب خالص م‏ی‏‌‏باشد‏ انرژ‏ی‏ پتانس‏ی‏ل‏ آب در گ‏ی‏اه‏ و خاک را پتانس‏ی‏ل‏ آب م‏ی‏‌‏نامند‏ که با حروف ‏ی‏ونان‏ی‏ سا‏ی‏ (ψw‏) نشان داده م‏ی‏‌‏شود‏ و به‌صورت ن‏ی‏رو‏ بر واحد سطح ب‏ی‏ان‏ م‏ی‏‌‏شود‏. واحد اندازه‌گ‏ی‏ر‏ی‏ آن معمولاً بار ‏ی‏ا‏ پاسکال (Pa‏) ، م‏ی‏‌‏باشد‏. ‏ی‏ک‏‌‏بار‏ مساو‏ی‏ ۱۰ به توان ۵ پاسکال ‏ی‏ا‏ ۱۰ به توان ۶ د‏ی‏ن‏ بر سا‏نت‏ی‏‌‏متر‏ مربع ‏ی‏ا‏ ۹۹/۰ اتمسفر و ‏ی‏ا‏ ۱۰ به توان ۲ ژول بر ک‏ی‏لوگرم‏ م‏ی‏‌‏باشد‏. آب خالص دارا‏ی‏ پتانس‏ی‏ل‏ آب صفر بار م‏ی‏‌‏باشد‏. پتانس‏ی‏ل‏ آب در خاک و گ‏ی‏اه‏ معمولاً کمتر از صفر بار م‏ی‏‌‏باشد‏. ‏ی‏عن‏ی‏ مقدار آن منف‏ی‏ است. هر چقدر ا‏ی‏ن‏ مقدار ب‏ی‏شتر‏ منف‏ی‏ باشد پتانس‏ی‏ل‏ آن کمتر است:
‏ پتانسیل آب گیاه و خاک حاصل جمع چند پتانسیل به شرح زیر مى‌باشد:
‏ ψw = ψm + ψs + ψp + ψz‏

‏ ψm‏ = پتانسیل ماتریک (Matrix potential‏)، نیروئى که توسط آن، آب به گیاه یا سطح ذرات خاک چسبیده است (به‌وسیله نیروى جذب سطحى Adsorption‏، یا شعریه‌اى Capillarity‏)، این جاذبه‌ها فقط از طریق اعمال نیروى دیگرى مى‌توان خنثى کرد. بنابراین مقدار آن همواره منفى است.
‏ ψs‏ = پتانسیل مواد محلول (پتانسیل اسمزی). انرژى پتانسیل آب است که تحت تأثیر غلظت مواد حل شده قرار مى‌گیرد. مواد حل شده انرژى پتانسیل آب را کاهش مى‌دهند و در نتیجه محلول داراى پتانسیل منفى مى‌گردد.
‏ ψp‏ = پتانسیل فشارى (فشار آماس Turgor pressurer‏)، نیروئى که توسط فشار هیدرواستاتیکى حاصل مى‌شود. از آنجائى که این نیرو توسط آب به گیاه وارد مى‌شود بنابراین داراى مقدار مثبت مى‌‌باشد. معمولاً این پتانسیل در خاک اهمیت کمى دارد ولى در سلول‌هاى گیاهى داراى اهم
4
‏یت‏ زیادى است.
‏ ψz‏ = پتانسیل ثقلى که همیشه در گیاهان وجود داشته لیکن در مقایسه با ۳ پتانسیل دیگر در گیاهان کوتاه‌ قامت، داراى اهمیت ناچیزى است. در درختان بلند پتانسیل ثقلى داراى اهمیت است.
‏آب قابل استفاده‏ٔ‏ خاک
‏ ریشه گیاهان در خاک مرطوب رشد مى‌نمایند و آب را تا زمانى‌که پتانسیل آب خاک به یک حد بحرانى برسد از خاک مى‌گیرند. آبى که از خاک مى‌تواند از طریق ریشه گیاهان خارج گردد به‌نام آب قابل استفاده یا آب در دسترس نامیده شده است که عبارت است از تفاوت محتوى آب ظرفیت ‏مزرعه‏ (آبى که على‌رغم نیروى ثقل در خاک نگهدارى مى‌شود) و درصد پژمردگى دائمى (درصد رطوبت خاک که در آن گیاه پژمرده مى‌شود و در اتمسفر داراى ۱۰۰% رطوبت نسبى هم شاداب نمى‌گردد).
‏ رطوبت قابل استفاده خاک متأثر از خواص کلوئیدى خاک (مثل سطح ویژه ذارت خاک) مى‌باشد. یک خاک رسى لومى حدود %۲۰ وزن خود آب قابل استفاده دارد. درحالى‌که یک خاک داراى بافت سبک‌تر مانند یک خاک شنى ریز حدود ۷% وزن خود آب قابل استفاده دارد. براساس واحد حجمی، در ظرف‏یت‏ مزرعه خاک داراى بافت رسى لومى حدود ۱۷ سانتى‌متر آب قابل استفاده در هر متر عمق خاک داشته در حالى‌که یک خاک داراى بافت شنى ریز کمتر از ۸ سانتى‌متر آب در هر متر عمق خاک نگهدارى مى‌نماید. در ظرفیت مزرعه خاک داراى بافت ریز حدود ۲۵ سانتى‌متر آب را براى گیاهى ‏که‏ ریشه آن در عمق ۱/۵ مترى نفوذ نموده است تأمین مى‌نماید.
‏ پتانسیل آب خاک (ψsiol‏) در خاک‌هاى زراعی، در درجه اول تحت تأثیر پتانسیل ماتریک و در درجه‏ٔ‏ دوم، تحت تأثیر پتانسیل اسمزى قرار مى‌گیرد. پتانسیل آب خاک را مى‌توان با ظرفیت مزرعه و درصد پژمردگى دائمى مرتبط دانست. در ظرفیت مزرعه پتانسیل آب خاک حدود ۱/۰-تا ۳/۰- ب‏ار‏ مى‌باشد. درصد پژمردگى دائمى در گونه‌هاى گیاهان زراعى متفاوت است (۱۵- تا ۵۰- بار) ولى غالباً به‌طور انتخابى آن را حدود ۱۵ بار فرض مى‌کنند. پتانسیل آب در نقطه پژمردگى دائمى داراى اهمیت ناچیزى است چون بیش از ۷۰% آب قابل استفاده در پتانسیل ۵- بار از خاک خار

 

دانلود فایل
پرداخت با کلیه کارتهای عضو شتاب امکان پذیر است.

خرید کاندوم دانشجویی

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد